Izlet na Vranjički slap

Izlet na Vranjički slapIznenađenja, pustolovine, smijeh, igra, natjecanja, pjesma te pregršt dječjeg osmjeha isprepletala su se ovaj vikend u malom mjestu Kalje.
U organizaciji kyokushin karate kluba „Dugo Selo“ i predsjednika Nikole Banjeglav djeca i pratnja u sklopu izleta obišli su Vranjački slap u kanjonu rijeke Slapnice.
Nekoliko sati pješačenja po brežuljcima Vlašić brda, osvježenja na rijeci Slapnici, te zahtjevni uspon do Vranjačkog slapa izmamili su oduševljenje na licima malih i velikih sudionika, što je i bio cilj a i najveća nagrada za Nikolu.

Uz pomoć vozača Domagoja iz Osijeka, pratnju, fotografa Maria i Nikolu sva djeca uspjela su izvršiti ovaj težak zadatak.

Zajednička slika podno slapa dokaz je da djeca s posebnim potrebama mogu baš sve, samo ako im se pristupi na njima prihvatljiv način.

Ostatak izleta prošao je u igri, druženju, raznim aktivnostima u Caritasovom odmaralištu u srcu parka prirode Žumberak.

Teta Melita i njeno osoblje pobrinuli su se za ugodnu atmosferu i odličan meni.

U nedjelju djeca i pratnja prisustvovali su svetoj misi u mjesnoj crkvi, nakon mise djeca su sudjelovala u izboru za najbolju frizuru, najboljeg plesača i plesačicu, odigrala su turnir u stolnom nogometu.

Najveće oduševljenje izazvao je dvoboj u potezanju užeta, djeca protiv pratnje, u kojoj su djeca odnijela pobjedu. Izlet koji će djeci ostati u prelijepom sjećanju.

Komentari su zatvoreni.

Main navigation