Dobili smo akreditaciju na tri godine kao organizacija domaćin u sklopu programa Mladi na djelu.

Od veljače 2010. Udruga ADHD I JA akreditirana je kao  „organizacija domaćin“ u sklopu programa Mladi na djelu, programa Europske komisije.

Jedna od aktivnosti programa Mladi na djelu je Europska volonterska služba (EVS). U sklopu EVS-a akreditirane organizacije mogu slati i primati volontere. Na taj način omogućuje se mladima da volontiraju u inozemstvu ta da dožive kulturu i običaje druge zemlje.

Udruga ADHD I JA nakon dobivene akreditacije trenutno radi na projektu primanja dva volontera iz inozemstva koja bi godinu volontirala u našoj Udruzi. Više o projektu i planovima informirat ćemo u periodu kad nam projekt bude odobren.

Mladi na djelu je program Europske unije namijenjen mladima i organizacijama aktivnim u radu s mladima u razdoblju od 2007. do 2013. godine. Glavnu riječ u osmišljavanju i provođenju projekata imaju upravo mladi. Odrasli su ovdje prisutni samo kao podrška. Ključna riječ je neformalno učenje, što znači da se ono odvija na ležeran način, uz zabavu, druženje, volontiranje i razmjenu iskustava.

Sudjelovanje u aktivnostima programa Mladi na djelu ne zahtijeva nikakve posebne vještine, predznanja, fakultetsku diplomu i/ili odlične ocjene, kao ni poznavanje stranih jezika. Jedini uvjet su godine, osim u aktivnostima namijenjenima osposobljavanju i umrežavanju koje rade s mladima. Jedna od glavnih odlika programa Mladi na djelu jest to da je dostupan svima, budući da je jedan od njegovih prioriteta uključivanje mladih koji iz društvenih, ekonomskih, zdravstvenih, kulturnih ili drugih razloga imaju manje mogućnosti od svojih vršnjaka.

Kao udruga imamo priliku :

  • razmijeniti iskustva u radu s mladima s kolegama iz cijele Europe (a i šire);
  • steći nova znanja, iskustva i vještine potrebne za rad s mladima;
  • primati i/ili slati međunarodne volontere;
  • surađivati na projektima s organizacijama/ustanovama iz raznih zemalja;
  • pronaći međunarodne partnere za svoje projekte.

Komentari su zatvoreni.

Main navigation