Predsjednica Udruge ADHD I JA nazočila Okruglom stolu Obitelj “razvedenog djeteta” – tko sve u nju spada?!

Okrugli stol o Obitelji "razvedenog djeteta" – tko sve u nju spada?!Dana 11. ožujka  u prostoru Tribine grada Zagreba održan je okrugli stol  na temu Obitelj „ razvedenog“ djeteta –tko sve u nju spada, na kojoj su uz ugledne predavače nazočilo je oko 50 sudionika rasprave među kojima i predsjednica naše Udruge Sandra Geri.

Ustanovljeno je kako unatoč činjenici da nikad više institucija nije bilo uključeno u zaštitu prava djeteta razvedenih roditelja nesporno je da problem manipulacije  djecom nikad nije bio izraženiji. Postavlja se pitanje imamo li u tom području neadekvatna i nedostatna zakonska rješenja ili je problem u  provođenju zakona.

Okrugli stol  je pružio priliku za kvalitetnu raspravu o usklađenosti hrvatskog zakonodavstva s praksom te zakonodavstva i prakse sa sintagmom ‘najbolji interes djeteta’ u cilju iznalaženja efikasnijih rješenja.

Zaključeno je kako rad institucija mora biti učinkovitiji. Na to nas obvezuju tragični slučajevi 500 djece koji su prošle godine  izgubili svaki kontakt s roditeljima, 1000 djece koja su roditelja s kojim ne žive viđala manje od sudske odluke i još više od 1600 djece kojom se manipuliralo na druge načine – upozorio je Oliver Čanić, predsjednik Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo.

Komentari su zatvoreni.

Main navigation