Prvi trening i prvi osposobljeni mentori (EVS) u Hrvatskoj.

Prvi trening i prvi osposobljeni mentori (EVS) u Hrvatskoj. Udruga ADHD I JA osposobila  mentora za volontera Europske volonterske službe ( EVS).
Naša zaposlenica Ruža Nerovčić sudjelovala je na trodnevnom treningu u Tuheljskim toplicama (28.-30.O3.2011.)  kojeg je organizirala Nacionalna agencija za mobilnost i programe Europske unije na kojem  je uz desetak polaznika iz drugih Udruga iz Hrvatske obučena za obnašanje mentorske uloge i obavljanje njihove zadaće.

Obzirom da smo nedavno dobili akreditaciju od Europske komisije putem koje možemo primati strane volontere na službu u našu Udrugu ova obuka je bila nužna. Trening za osposobljavanje mentora vodile su trenerice Lidija Burić  i predstavnica AMPEU, Sanja Živoder. Ovo je ujedno bio prvi trening ovakve vrste, te su osposobljeni mentori prvi mentori EVS u Hrvatskoj.


Nakon dobivanja akreditacije i osposobljavanja mentora u procesu smo rada na projektu za dva volontera koja bi od rujna trebala početi volontirati u našoj Udruzi. Trenutno smo u fazi odabira volontera, a do sada su nam se javili potencijalni volonteri iz: Makedonije, Norveške, Francuske, Austrije i Litve. U vrlo kratkom roku ćemo odabrati dva volontera.

Komentari su zatvoreni.

Main navigation