Međunarodni seminar u Bonnu: "Newcomers in EVS"

Međunarodni seminar u Bonnu: "Newcomers in EVS" Naša zaposlenica psihologinja Sanja Jozić sudjelovala je na višednevnom seminaru u Bonnu u Njemačkoj (17.-22.06.2011.) kojeg je organizirala Njemačka nacionalna agencija za mobilnost i programe EU. Obzirom da je naša Udruga akreditirana kao organizacija koja može primiti volontera u okviru Europske volonterske službe (EVS) ova obuka bila je nužna.

Predstavnica naše Udruge na seminaru je sudjelovala zajedno s još 12 sudionika iz različitih zemalja diljem Europe koji su došli u ime svojih organizacija i institucija.

Seminar je uključivao upoznavanje s Europskom volonterskom službom kao jednom od akcija Programa Mladi na djelu kroz interaktivna predavanja, radionice, grupni rad i igre. Isto tako, kroz prezentaciju samog sadržaja ali i uz pomoć eksperimentalnih metoda učenja, pojašnjene su i prikazane važnosti, prava i obaveze koje unutar EVS-a imaju volonter, organizacija pošiljatelj i organizacija domaćin. Imali smo prilike upoznati tijekom posjeta Akademiji za mlade Walberberg dvoje EVS volontera koji su nam ispričali svoja iskustva i tu dali vrlo važne smjernice nama kao organizaciji domaćin.

Sudjelovanjem na ovoj aktivnosti Udruga je prvenstveno naučila više o svim mogućnostima koje Program Mladi na djelu pruža, posebice i detaljno o akciji Europska volonterska služba. Dobivena su znanja o procesu pripreme za dolazak volontera u slučaju da naša aplikacija i projekt bude pozitivno ocijenjen.

Ovim putem željeli bih se zahvaliti Agenciji za mobilnost i programe EU što nas je nominirala za ovaj seminar i omogućila Udruzi da stekne još više znanja i vještina potrebnih za aktivno sudjelovanje u Programu Mladi na djelu.

Komentari su zatvoreni.

Main navigation