Pridružite nam se

Za rad udruge potrebna je suradnja svih roditelja, djece i učitelja, te osoba koje će svojom stručnošću pokušati  prepoznati problem i pridonijeti njihovom rješavanju.

Neophodna je suradnja jer bez zajedničkog napora i truda ne može se stvoriti potrebna mreža podrške. Rad Udruge obuhvaća  područje Dugog Sela, Rugvice, Brckovljana, Vrbovca, Sesvete, Zagreba  djecu predškolskog u školskog uzrasta.

Naglasak se stavlja da se roditeljima omogući najjednostavniji način pružanja psihosocijalne podrške bez odlazaka u Zagreb i dugotrajnog čekanja. Isto tako djeca mogu i sam dolaziti kod nas u jutarnjim i popodnevnim terminima.

Problematika nije izražena samo kod djece već je prisutna i kod roditelja jer nema potrebne edukacije, savjetovanja i pomoći od strane stručnog osoblja.

Svjesni smo da škole i druge odgojno-obrazovne ustanove možda daju svoj maksimum, ali kod ove vrste složenijih poteškoća koje zahvaćaju njihovu djecu potrebna je veća angažiranost svih uključenih strana.

Roditelji ne mogu ili ne znaju kako se nositi sa određenim problemom i zato je iznimno važno ne osuđivati ih ili stigmatizirati već ih educirati i uputiti u pravom smjeru. Suradnja roditelja, nastavnika i stručnih suradnika osnovni je preduvjet za rješavanje navedenih problema.

Masa roditelja kada ih se suoči sa problematikom da im dijete ima određeni poremećaj ili problem ne želi si priznati i prihvatiti činjenicu da je njegovo dijete drugačije. Dolazi često u sukobe sa roditeljima i nastavnicima, predrasudama, problemima na poslu, obitelji te na kraju takav roditelj osjeća da je sam i napušten od cijelog sustava. U najčešćim slučajevima takav roditelj odustaje jer se ne želi ili ne može boriti “sam protiv svih” ili se pokušava zavarati da će se problem riješiti sam od sebe. No, praksa nam pokazuje nešto sasvim drugačije.

Problem se ne rješava sam od sebe već postaje sve veći. Kada bi roditelj prihvatio činjenično stanje i krenuo u rješavanje problema, naravno uz svu potrebnu stručnu pomoć, posljedice bi bile manje i blaže.

Nastava gubi na kvaliteti zbog činjenice da su razredi sve veći, vremena je malo, a gradiva je sve više.

Stručan tim Udruge ne može funkcionirati bez suradnje škola, dječjih vrtića,  socijalne službe, Gradskog poglavarstva/Općina, Ministarstva i roditelja.

Rad Udruge je svakodnevno vršenje terapija zasnovanim na individualnom pristupu djetetu i roditelju

Main navigation