O Udruzi ADHD I JA

ADHD I JA je Udruga za pomoć djeci s teškoćama u razvoju osnovana krajem 2007. godine. Osnivači Udruge su predsjednica Sandra Geri, potpredsjednica Suzana Jauk i tajnica Ksenija Pekera.
• Predsjednica Udruge Sandra Geri rođena je 10.08.1973. u Zagrebu. Živjela je u Ivanić Gradu do 1995. a od tada u Dugom Selu. Udana je i majka troje djece, stručna specijalistica za komunikacijskog menadžmenta. Majka djeteta koje ima određene poteškoće te je zbog njega došla i sama inicijativa o osnivanju takove Udruge. Upoznata s problemima školovanja, putovanja do stručnog tima, nerazumijevanja obitelji i okoline za probleme tog djeteta, želi pomoći drugim roditeljima da ne prolaze kroz trnovit put do pomoći svom djetetu. Iz vlastitog iskustva ona zna da pomoći ima ako stvarno želimo pomoći tom djetetu.
• Potpredsjednica
• Tajnica
Kod osnivanja Udruge glavni zadatak je bio oformiti stručni tim koji bi bio sastavljen od stručnjaka: logopeda, psihologa, psihijatara i defektologa koji bi radili terapije s djecom, koja redovito polaze predškolski, osnovnoškolski i srednjoškolski redoviti program.
Trenutno radimo s djecom koja imaju teškoće:
• Disleksija – poteškoće s čitanjem
• Dislalija – poteškoće s govorom
• Disgrafija – poteškoće s pisanjem
• Govorno jezične teškoće
• Mucanje
• Komunikacijske teškoće
• Rana intervencija

Međutim zbog organizacijskog tipa poslovanja tijekom godina morali smo odustati od mnogih zacrtanih planova kao što je bilo zapošljavanje cjelokupnog stručnog tima. Sklapanjem ugovora s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku o Pružanju socijalnih usluga 2017. godine. Pružamo samo usluge logopeda i psihologa.

Za pružanje usluge dijete mora imati dijagnostiku te Rješenje od nadležnog Centra za socijalnu skrb kako bismo mogli tražiti od Ministarstva sufinanciranje pružene usluge. Isto tako roditelj plaća mjesečnu članarinu, a ne dolaske kod stručnjaka za pruženu uslugu.
Rad Udruge obuhvaća svu djecu s područja Dugog Sela, općina Rugvica i Božjakovina, Sesvete, Zagreb, Vrbovec, Ivanić Grad, Kutina i sve koji mogu dolaziti kod nas. Vrata Udruge “ADHD I JA” otvorena su za svakoga tko smatra da ima neki problem u čijem rješavanju Udruga može pomoći. S obzirom da su djeca predškolske i školske dobi.
Pismenu potporu našem radu dali su Osnovna škola Dugo Selo, OŠ Rugvica, OŠ Božjakovina, Srednja škola Dugo Selo, Dječji vrtić Dugo Selo, Gradsko društvo Crvenog križa, socijalne službe, Karate klub, Koordinacijski odbor za akciju Grad prijatelj djece i mnogi drugi tijek svih godina rada.

Main navigation