1. Rođendan Udruge ADHD I JA

1. Rođendan Udruge ADHD I JAU prostorijama Udruženja obrtnika Dugo Selo Udruga ADHD I JA – Udruga za pomoć djeci s posebnim potrebama proslavila je svoj 1. rođendan. Cilj Udruge je osnivanje centra u kojem će raditi tim stručnjaka – logoped, defektolog , psiholog i psihijatar koji će djeci s područja Dugog Sela, Rugvice i Božjakovine pružati stručnu pomoć besplatno.

Danas Udruga broji preko 80 članova kojima pomaže na različite načine. Kako ističe predsjednica Udruge Sandra Geri najveći problem s kojim se susreću u njenoj Udruzi je, ne prihvaćanje institucija i lokalne zajednice da postoji takva volonterska organizacija koja pomaže djeci s posebnim potrebama.

Na ovo druženje i proslavu pozvani su svi od predstavnika Gradskog poglavarstva, Gradskog vijeća, osnovnih i srednje škole do predstavnika vrtića i donatora, no odaziv onih koji bi trebali dati podršku ovakvoj Udruzi je izostao. Nažalost naša sredina nije sazrela za neke teme koje su svakodnevnica naših života.

Rođendansku tortu koju su napravile mame imao je čast razrezati Ivan Gereci član poglavarstva grada Dugog Sela i Zagrebačke županije koji uvijek nađe vremena za djecu iz Udruge. Mia Begović također je uveličala rođendansku proslavu i dio svog slobodnog vremena odvojila za druženje s djecom.

Rođendansko slavlje bilo je prilika za objavu važne vijesti za sve roditelje i djecu Udruge. Udruga je dobila prvog stručnjaka defektologa Maru Mamuzu kao volontera te je sklopljen je ugovor s Kyokushin karate klubom Dugo Selo i gospodinom Nikolom Banjeglav o besplatnom pohađanju treninga za djecu iz Udruge.

Sandra: Roditelj je taj koji mora donijeti odluku da želi pomoći svom djetetu, ali za to mu je potrebna suradnja sa školama, stručnjacima i lokalnom zajednicom, nadamo se da će tu pomoć i suradnju Udruga ADHD I JA dobiti.

Komentari su zatvoreni.

Main navigation