Novi članovi-volonteri Udruge

Udruga ADHD I JA brojnija za četiri nova volontera stručnjaka koji su pristupili u redove Udruge. Uz prof. dr. sc. Jasminku Horvatić, psihoterapeuta i psihologa i defektologinju Maru Mamuzu u radu s djecom svoj doprinos dati će i gospođa Vesna Grozdek te profesorica hrvatskog i francuskog jezika gospođa Vesna Smolković.

Za djecu Udruge subotom u prostorijama POU Dugo Selo pružati će instrukcije i pomoć u učenju hrvatskog i engleskog jezika te matematike.

Suradnju i pravnu pomoć članovima Udruge ponudio je dugoselski odvjetnik Dinko Kulaš dok će svoju stručnu pomoć članovima pružati dr. Malnar Živko psihijatar iz KBC Rebro.

Najveći problem Udruge je nepostojanje vlastitog prostora i nemogućnost iznajmljivanja prostora u kojem bi Udruga i stručnjaci volonteri mogli obavljati svoje zadaće.

Komentar na nezavisnom portalu Dugog Sela potaknuo AKCIJU:

IZBRIŠIMO DJEČJU SUZU! – PRIDRUŽITE SE SVI KOJI ŽELITE

“Kad čovjek kaže imam ideju, drugi bi trebao reći, dobro daj da je čujem, potrebno je saslušati, a u našem slučaju ne žele čuti, zašto se boje što će to čuti, a umjesto da su radoznali da ih zanima to nešto novo, neka nova poruka. Tako reagiraju bahati, neprosvjećeni koji misle da baš sve znaju i da nemaju više šta naučiti. Najtrajnije učenje je koje dobiješ kroz poruke drugih ljudi, njihove ideje, mudrosti. Grade poslušaj! I od djece možeš čuti nešto novo ili barem saslušat njihove potrebe, namjere, njihove teškoće, njihove patnje, misliš da ih nema, kako se varaš. Ta djeca koja tebe ne zanimaju zamisli imaju čak i suze, jel ti to nešto novo, ili misliš da više nitko ne plače. Varaš se djeca plaču i to tako gorko i teško, jer traže pomoć, a naqjlakše je okreniti glavu, zaqtvoriti oči i uši i glumiti predanost, trud, odricanje. Kakve maske. Istina je… Zanima te, pitaj djecu koja plaču, ja vidim njihove suze i pokušavam ih izbrisati, ali ne mogu sama, tražim pomoć. Tko se javlja da izbriše jednu dječju suzu.”

AKCIJA: IZBRIŠIMO DJEČJU SUZU!

Komentari su zatvoreni.

Main navigation