Dobrovoljno vatrogasno društvo Dugo Selo provelo edukaciju djece Udruge ADHD I JA

Dobrovoljno vatrogasno društvo Dugo Selo provelo edukaciju djece Udruge ADHD I JA Od subote (02.04.2011.) počele se edukativne radionice koje će se održavati nekoliko narednih vikenda u sklopu projekta „Cjeloživotna škola djece s teškoćama“ koju  provodi Udruga ADHD I JA za svoje korisnike.
Prva u nizu radionica koje se planiraju provesti održana je  u DVD-u Dugo Selo.

Edukacija je sadržavala upoznavanje djece s vatrogasnom djelatnosti, te svime što vatrogasci u svojoj svakodnevnici prolaze (uz gašenje požara vatrogasci interveniraju u slučaju velikih prometnih nesreća kada je potrebno škarama rezati aute kako bi se izvuklo unesrećene, te ostalim nezgodama).  Djeca su upoznata sa opasnostima koje im prijete u njihovim domovima, na putu do škole, pa čak i prilikom boravka u školi. Djeci je pojašnjena razlika između vatre i požara. Za razliku od vatre koja je korisna u svakodnevnom životu, požar je vatra izazvana nepažnjom ili namjerom.

Prema podacima u Republici Hrvatskoj prošlih godina je ustanovljeno kako su djeca u 250 slučaja bili uzročnici požara.  Djeca su upoznata što učiniti ako do nesreće dođe. Pozvati 193 ili 112, te na koji način i sami mogu sudjelovati u suzbijanju posljedica. Predavanje su održali vatrogasni djelatnici Ivica i Tomislav Sikra. Nakon predavanja djeca su pogledali garažu DVD-a, kamione,vozni park,  te im je objašnjeno kako je jedna glavna odlika vatrogasaca brzina i efikasnost.  Djeca su imala priliku postavljati pitanja. Od ukupno 25 nazočnih slušača, članova Udruge 2 su i članovi DVD-a Dugo Selo. Na kraju druženja s vatrogascima prisutni su se imali priliku malo i provozati u vatrogasnom kombiju.

Komentari su zatvoreni.

Main navigation