Prva EVS volonterka u Dugom Selu!

Prva EVS volonterka u Dugom Selu! Zuzana Bencova, slovačka studentica psihologije prva je EVS (Europska volonterska služba) volonterka u sklopu programa „Mladi na djelu“, koja će tijekom devet mjeseci volontirati u Udruzi „ADHD i ja“ u Dugom Selu. Prilikom njenog dolaska u Hrvatsku dočekale su je predsjednica Udruge Sandra Geri, psihologinja Sanja Jozić, koja će ujedno biti i njena mentorica te suradnica Udruge Vesna Grozdek.

U idućih devet mjeseci planirano je da će volonterka održati tečaj engleskog jezika za sve korisnike Udruge, vodit će kreativne radionice, podučavati o slovačkoj kulturi i običajima te pomagati djelatnicima Udruge na poslovima predviđenim za nju. S obzirom na činjenicu da Udruga „ADHD i ja“ bilježi svaki dan sve veći broj korisnika te jednostavno ne stižu organizirati radionice koje bi željeli – javila se potreba za povećanjem osoblja za pomoć oko kreativnih radionica i neformalnog učenja.


Glavni cilj programa „Mladi na djelu“ je poboljšati kvalitetu provođenja slobodnog vremena korisnika. Druženjem sa slovačkom volonterkom EVS-a na nekoj od kreativnih radionica korisnici Udruge, kao i sam volonterka, upoznat će se sa svim kulturnim raznolikostima što će doprinijeti boljem međusobnom razumijevanju i toleranciji. Isto tako, volonterka će dobiti iskustvo rada u grupi, usvojiti nova znanja i vještine u radu s djecom i mladima s različitim poteškoćama i dijagnozama. Sve troškove vezane za njen smještaj podmirit će se sredstvima dobivenim kroz projekt odobrenim od Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Kako ističu u Udruzi „ADHD i ja“ to je ujedno njihov prvi, a nadaju se i ne zadnji projekt prihvaćen fondova Europske unije.

Komentari su zatvoreni.

Main navigation