Sudjelovanje na tematskoj sjednici Vijeća za socijalnu pravdu Predsjednika RH

Sudjelovanje na tematskoj sjednici Vijeća za socijalnu pravdu Predsjednika RH Dana 30. rujna 2014. održana je tematska sjednica Vijeća za socijalnu pravdu Predsjednika Republike. Istraživanje UNICEF-a i istraživačkog tima Studijskog centra za socijalnog rada predvođen prf.dr.sc. Zoranom Šućurom o siromaštvu i materijalnoj dobrobiti djece predškolske dobi u Hrvatskoj.

Studija pokazuje dramatične rezultate, jer je u 2012. bilo 20 posto, odnosno 60 tisuća djece koja žive ispod praga siromaštva, a od tog broja njih 40 posto ne može ni svaki drugi dan dobiti obrok s mesom ili ribom.

“Tijekom krize koja u Hrvatskoj traje već šestu godinu svjedočili smo dramatičnom porastu siromaštva koje sve teže pogađa najranjivije skupine društva, a najviše one najbespomoćnije i najugroženije, a to su upravo djeca”, istaknuo je predsjednik Ivo Josipović, kazavši da ona nisu samo budućnost ove zemlje nego i njena sadašnjost.

Na sjednici uz mnogobrojne sudionike pozvana je bila i predsjednica Udruge ADHD I JA gdje je istakla kako siromaštvo pogađa i djecu s teškoćama u razvoju, koja nemaju jednake mogućnosti za uslugama stručnjaka jer im roditelji nisu u mogućnosti plaćati privatne sate, odvoditi ih u velike gradove u razne ustanove jer za sve to je potreban novac. Zbog neimaštine roditelji su prisiljeni djeci uskratiti stručnu pomoć.

(Izvor fotografije: Ured predsjednika RH, Filip Širanović)

Komentari su zatvoreni.

Main navigation