Edukativan izlet u Kopački rit, Đakovo i Slavonski Brod

Edukativan izlet u Kopački rit, Đakovo i Slavonski Brod Sredstvima odobrenog projekta Zaklade „Hrvatska za djecu“ , bili smo na edukativnom izletu. Krenuli smo autobusom Darojković promet d.o.o. u ranim jutarnjim satima 04,30 prema Kopačkom ritu. Stigli smo oko 9,00 sati. Djelatnici Parka prirode dočekali su nas te s turističkim vlakiće odvezli do pristaništa broda. Na brodu nam je vodič ispričao sve o parku prirode.

Nakon toga vlakićem smo se vratili do autobusa i krenuli u Dvorac Tikveš. Tamo smo pogledali edukativan film o samom Parku i njegovim stanovnicima. Nakon filma voditeljica nas je odvela do dvorca i ispričala njegovu povijest. Krenuli smo u Đakovo gdje smo posjetili Državnu ergelu konja. Tamo nas je njihov djelatnik dočekao, ispričao sve o konjima i samoj ergeli te proveo kroz štale. Imali smo priliku dodirnuti konje i slikati s s najmirnijim konjem po imenu „Bijelo janje“.

Pješice smo krenuli prema Đakovačkoj katedrali koja je posebna po svojoj vanjskoj crvenoj boji, prekrasno oslikanoj unutrašnjosti. Nakon posjete Đakovu krenuli smo u Slavonski Brod u obilazak tvrđave u kojoj se tog dana održavao sajam cvijeća. U samoj tvrđavi nalazi se i Muzej tambure gdje nas je njihov djelatnik dočekao, ispričao sve o muzeju i tamburama, te demonstrirao kao se tambure izrađuju. Ovaj muzej je bilo vrijedno posjetit osobiti jer je jedini u svijetu takove vrste. Na kraju svi smo dobili magnet-tamburu s imenom muzeja za uspomenu. Nakon toga djeca su se odmarala i igrala na obližnjem dječjem igralištu, obilazila sajam, kupila sladoled i oko 20 sati krenuli kućama.

Sretno ali i umorno stigli smo u Dugo Selo oko 22,00 sata gdje su nas dočekali roditelji. Ovim putem zahvaljujemo se Zakladi Hrvatska za djecu koja nam je navedeni izlet financirala, Kopačkom ritu na povoljnim ulaznicama, Đakovačkoj ergeli na povoljnim ulaznicama, Muzeju tamburama na poklonima i besplatnim ulaznicama. Posebno se zahvaljujemo vozaču Vinku Darojković koji na s je lijepo i sigurno vozio. Ovaj izlet će ostati nam dugo u sjećanju.

Komentari su zatvoreni.

Main navigation