Akcija “Dugo Selo za Slavoniju”

Akcija "Dugo Selo za Slavoniju"Roditelji Udruge ADHD I JA pokrenuli su akciju Dugo Selo za Slavoniju u koju su se uključili i Crveni križ Dugog Sela.
Akcija je organizirana za sve ljude koji su stradali u nedavnim poplavama koje su zadesile okolicu Slavonskog Broda. Prikupili smo kombi pun odjeće, obuće i ostale kućne potrepštine kako za djecu tako i za odrasle.

Sam put je bio pod pokroviteljstvom Grada Dugog Sela za gorivo, Hrvatskih auto cesta za besplatnu cestarinu, te posebna zahvala tati Iliji Grgiću članu Udruge za besplatni kombi prijevoz i Crvenom Križu koji se priključio u samoj akciji.

Na dodjelu donacije išli su predstavnici Udruge: prof. hrvatskog jezika Božana Ostojić, dopredsjednik Stjepan Belić, predsjednica Sandra Geri, tate Slavko Salopek i Ilija Grgić, ispred Grada dogradonačelnik Ivan Gereci, predsjednik Gradskog vijeća Stjepan Bertek i glavni urednik dugoselske kronike Nenad Haleuš.

U Slavonskom Brodu dočekala nas je zamjenica župana Brodsko – posavske županije Ruža Vidaković i predstavnica središnjeg županijskog Caritasa koje su se zahvalile Dugoselcima koji su, kako je rečeno, reagirali među prvima u državi i na taj način pokazali da duh humanosti još uvijek živi.

Pomoć je dostavljena mještanima desetak stradalih naselja na slavonsko-brodskom području koja je poplavio tamošnji lateralni kanal. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u samoj provedbi uspješne akcije.

Komentari su zatvoreni.

Main navigation