S predsjednikom na koncert za ADHD I JA

S predsjednikom na koncert za ADHD I JA Nastupom mladih hrvatskih glazbenika u Maloj dvorani “Lisinski” u ponedjeljak 20.12.2010. započeo je humanitarni koncertni ciklus “Koncert s predsjednikom” koji su u nazočnosti hrvatskog predsjednika Ive Josipovića i gospođe Josipović, brojnih diplomata, političara, te gospodarstvenika izveli djela suvremenih skladatelja.

Koncertom su prikupljana sredstva za daljnji opstanak naše Udruge “ADHD I JA”, u sklopu humanitarne akcije koju je inicirao Ured predsjednika, a od prodaje ulaznica i donacijama prikupljeno je 249.000, 00 kn.

Predsjednik Josipović, domaćin koncerta, prije koncerta zahvalio  se svima koji su se odazvali i svojom donacijom poduprli humanitarnu akciju .“ U vrijeme blagdana je vrijeme kada se mora pokazati  plemenitost i dobrota“ rekao je Josipović.

Nazočnima se obratila i predsjednica Udruge Sandra Geri „Uvijek smo vjerovali u dobre ljude, te nam je drago  što ovu lijepu večer  možemo provesti s vama, ljudima velikog srca koji su nam pružili zadnju slamku spasa. Novac prikupljen ovim koncertom iskoristit ćemo za daljnji opstanak Udruge.“

Predsjednica se zahvalila  dr. Ivi Josipoviću,Uredu predsjednika koji  su svojim besprijekornim trudom sve ovo organizirali, svim izvođačima, dirigentu prof. Mladenu Tarbuku i svima koji su uplatili donacije.

„Drago nam je što ste u ovo predbožićno vrijeme darivanja otvorili svoja srca i razveselili srca 220-ero djece koja su donedavno mislila da su zaboravljena” izjavila je Geri.

Zagrebački solisti i gitarist Petrit Ceku izveli su “Tango in the Sky” Rolanda Dyensa, prvonagrađenu skladbu na natjecanjima u Weimaru, Italiji i Velbertu, Kvartet udaraljki Muzičke akademije u Zagrebu nastupio je sa skladbu “At the Party” Srđana Dedića, dok su Zagrebački solisti i Filip Merčep izveli “Koncert za marimbu i gudače Emmanuela Sejournea.

Na kraju je Kvartet Klang, dobitnik nagrade Ferdo Livadić na 35. samoborskoj glazbenoj jeseni, odsvirao izbor iz mjuzikla “Priča sa zapadne strane” Leonarda Bernsteina s dodatkom, božićnom pjesmom »Radujte se narodi«, koju je za zajednički nastup svih sudionika koncerta obradila mlada skladateljica Sara Glojnarić.
Mladi glazbenici oduševili su publiku koji su ih nakon svake izvedbe nagradili velikim pljeskom.

Poslije koncerta svi posjetitelji na domjenku su se mogli družiti s predsjednikom  i komentirati glazbeni doživljaj, a među brojnim uglednim gostima bio je i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić.

Komentari su zatvoreni.

Main navigation